REVOLTĂTOR! Problema gunoiului în Cimișlia. Deşeurile menajere sunt aruncate la doar câteva sute de metri de casele localnicilor

Embed:

Tone de deşeuri menajere sunt aruncate la periferia oraşului Cimişlia, la doar câteva sute de metri de casele localnicilor. Oamenii sunt indignaţi de situaţie şi spun că din cauza mirosului insuportabil nici măcar nu pot să-şi aerisească locuinţa.

Acest bărbat locuieşte la câteva zeci de metri depărtare de groapa de gunoi neautorizată. Acesta spune că problema deşeurilor aruncate la întâmplare persistă de zeci de ani.

"Este insuportabil. Încă acum este iarnă şi nu prea se simte, dar când vine primăvara, vara, mirosul este insuportabil. Noi, dacă trăim nu departe, mai bine laşi totul şi pleci", a spus un locuitor.

Şi alţi locuitori ai oraşului spun că situaţia este intolerabilă.

"Cum să deschid, dacă te înăbuşi. Te trezeşti dimineaţa şi nu înţelegi ce se întâmplă."

"Mirosul este înţepător, fac focul şi tot fumul vine în sat, la oameni. Scrie şi plângeri, dar nu se hotărăşte nimic."

"Nu e frumos. E urât. Intrarea în raion şi e aşa un dezastru."

"Nu e normal. Mai ales că este intrarea în oraş, trebuie să fie curăţenie, ordine."

Autorităţile locale susţin că o parte din gunoi este depozitat de localnicii din satele vecine. Poligonul ilegal este curăţat periodic. Atunci când este noroi, autospeciale nu au însă acces până la gunoişte.

"Când este noroi, sau vreme nu este destul de bună, ei depozitează aici gunoiul, după care vine vine tractorul, care împinge gunoiul şi face ordine", a menţionat Sergiu Andronachi, şeful Întreprinderii "Servicii Publice" din Cimişlia.

Autorităţile locale au alocat 1,5 milioane de lei pentru a construi un nou poligon care să corespundă normelor ecologice. Lucrările vor începe în luna mai.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu