REVOLTĂTOR! Motivele pentru care nu se interzic armele în Statele Unite

În urma atacului armat din Las Vegas, Statele Unite, cei care susțin interzicerea deținerii de arme fac din nou apel la politicieni să revizuiască legile.

Potrivit BBC, cricile privind controlul armelor în SUA este o problemă dezbătută intens în ultimii ani, în special după fiecare incident în care au murit sau au fost răniți oameni, precum cel din Las Vegas. 

Legea armelor din SUA a rămas neschimbată de decenii, deși sondajele au arătat că cetățenii americani vor însăsprirea condițiilor prin care cineva poate deține o armă. 

Totuși, există 5 motive care împiedică schimbarea legislației din SUA în acest sens. 

1. Asociația Națioanlă a Mitralierelor (NRA) din SUA, una dintre cele mai influente organizații de peste ocean, cheltuie foarte mulți bani făcând lobby politicienilor și are în componența sa 5 milioane de membri. Numai în 2016, NRA a cheltuit 4 milioane de dolari pe lobby și contribuții directe către politicieni și alte 30 de milioane de dolari în campania electorală pentru alegerea lui Donald Trump.

2. Republicanii țin blocate, în Camera Reprezentanților, încercările de a schimba legislația privind armele dintr-un motiv simplu: există mai multe așezări rurale cu deținători de arme decât sunt cele urbane, iar o politică pro-arme a Republicanilor ar asigura mai multe locri în Camera Reprezentanților.

3. Aceeși problemă întâlnită la punctul 2 este întâlnită și în senatul SUA, unde există un sentiment puternic pro-arme, pentru că acesta aduce mai multe voturi. 

4. Statele care au vrut să implementeze restricții privind deținerea armelor au întâmpinat o singură problemă: justiția americană. Judecătorii au susținut în fiecare caz în parte că dreptul de a deține o armă este asigurat de constituție.

5. Americanii sunt entuziasmați de arme de foc.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu