REVOLTĂTOR! Bălţiul, UN MUNTE DE GUNOI ce prezintă PERICOL IMENS de EPIDEMIE (FOTO)

Embed:

Bălţiul se transformă într-o groapă de gunoi. Localnicii riscă să întâlniască Anul Nou în mizerie. Asta pentru că angajaţii întreprinderilor municipale nu reuşesc să evacueze deşeurile. Situaţia se agravează şi mai tare în condiţiile în care în perioada sărbătorilor, cantitatea restul menajere creşte cu peste 20 la sută. 

Oamenii sunt disperaţi: 

"Pline ogrăzile de gunoi şi murdărie. Deja vreo săptămână nu a fost luat gunoiul de aici".

"Mizerie extremă, e imposibil, Doamne fereşte!"

"Este foarte mult gunoi. -Dar cine se face vinovat? -Primarul, probabil, aici sunt şi mulţi câini".

"Până ce primăria o să decidă ceva, aici rămâne o dezordine totală, este foarte rău".

"Într-adevăr, este o catastrofă ecologică, totul asta ne înconjoară şi miroase urât, avem în oraş autorităţi care trebuie să decidă aceasta problemă".

Din cauza volumului mare de muncă, angajaţii întreprinderilor muncipale din Bălţi recunosc faptul că nu reuşesc să fac faţă situaţiei.

Potrivit medicilor, această situaţie crează condiţii favorabile pentru înmulţirea şobolanilor, faptul care prezintă pericol pentru sănătatea localnicilor.

"Ei vin din câmpii, în încăperi ei caută locuri călduţe, sunt solicitări, noi lucrăm, în primul rând în baza contractelor, facem prelucrări permanente", a menţionat Ala Tetelea, , medic Centrul de Sănătate Publică Bălţi.

Iar Inspectoratul Ecologic din Bălţi va cere întreprinderilor municipale să evacuze gunoiul timp de o săptămână. În caz contrat, conducerea acestor instituţii riscă amenzi de până la 10 mii de lei.

"Noroc de timpul rece, dacă ar fi vara, într-adevăr, ar apărea o epidemie. Pentru că deşeurile date nu se descompun atât de repede, este o catastrofă ecologică, din punct de vedere estetic", a spus Vasile Crasnojon, inspector ecologic.

Directorul companiei care până nu demult a prestat serviciile de evacuare a deşeurilor consideră că de această situaţie se face vinovat primarul fugar Renato Usatâi. Acesta în campania electorală pentru alegerile locale a declarat că scopul lui este rezilierea contractelor cu această firmă.

"Declaraţiile acestea şi atunci îmi păreau infatile, fiindcă dumnealui nu înţelege ce înseamnă salubrizarea unui oraş. Deja sunt cereri de chemare în judecată, în care se solicită în jur de 150 de milioane de lei. Mă întreb cât este de corect ca bălţenii să plătească pentru prostiile unui politician", a precizat Dumitru Rusnac, directorul companiei.

Reprezentanţii primăriei Bălţi au evitat să explice echipei noastre de filmare cauzele acestei probleme.

Anterior, zilnic de pe străzile oraşului Bălţi se strângeau câte 800 de metri cubi de gunoi, acum întreprinderile municipale reuşesc să evacueze doar 30 la sută din volumul total al deşeurilor. Problema a părut după ce autorităţile locale au reziliat contractul cu compania, care se ocupa de evacuarea gunoiului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu