Revoltați de situația creată în ajun de un nou an de învățământ, întregul colectiv de profesori din cadrul Liceului "Prometeu-Prim" și-a dat demisia

Embed:

Scandalul de la Liceul privat "Prometeu-Prim" ia amploare. Revoltați de situația creată în ajunul noului an şcolar, întregul colectiv de profesori din cadrul instituţiei, și-a dat demisia. Fostul director, Aurelian Silvestru, susţine că a schimbat denumirea liceului, iar din data de trei septembrie el va reangaja la noua instituţie tot cadrul didactic.

De cealaltă parte, ceilalţi doi cofondatori spun că acţiunile directorului demis sunt ilegale şi că nu îi vor permite să gestioneze activitatea liceului, blocând accesul pe teritoriul instituţiei.

Vestea că directorul liceului, Aurelian Silvestru, cel care a deţinut funcţia de manager timp de 28 de ani, a fost demis de către ceilalţi doi cofondatori, a trezit nemulţumiri în rândul părinţilor. După câteva săptămâni de scandal, Aurelian Silvestru a chemat părinţii la o adunare, pentru a face claritate.

"Pe parcursul verii, atunci când am văzut şi am simţit ce se întâmplă, am făcut tot posibilul pentru a reorganiza această şcoală primară în Liceul de Creativitate şi Inventică „Prometeu-Protalent”, am sprijinul ministerului, am aprobările, am avizul pe statut şi am înregistrarea la Registrul de Stat al acestei noi instituţii de învăţământ care îşi va continua activitatea cu aceeaşi copii, cu aceleaşi cadre didactice, dar fără acei doi asociați care încearcă să ne pună beţe în roate", a declarat Aurelian Silvestru, directorul demis.

Silvestru a mai precizat că a reuşit să convingă profesorii să-şi depună demisiile şi să-l urmeze la noua instituţie.

"Scandalul acesta ne-a afectat pe toţi emoţional, dar vreau şi sper ca lucrurile să se rezolve şi să revenim la întâi septembrie în băncile şcolii aşa ca în fiecare an."

"Desigur că un liceu nu înseamnă doar clădire, mobilier, un liceu înseamnă corpul didactic şi un conducător ca Aurelian Silvestru, care este inima acestui liceu."

În timp ce Aurelian Silvestru discuta cu părinţii, la adunare şi-a făcut apariţia unul dintre cofondatorii liceului, Nicu Roman. De la bun început, el a fost luat la rost de părinţi şi huiduit cât timp încerca să ţină un discurs.

"Dacă vă interesează, vă uitaţi vă rog pe siteul de facebook al liceului, o să vedeţi acolo un comunicat de presă şi o să vedeţi un extras de la Agenţia de Servicii Publice, unde eu sunt numit directorul interimar. E legal sau nu asta, este şi domnul Munteanu, ne vedem în instanţă iar aceasta se va pronunţa", a declarat Nicu Roman, cofondator al liceului.

Părinţii veniţi la întâlnire, ne-au declarat că susţin încercările lui Aurelian Silvestru, însă, totuşi, sunt îngrijoraţi de cum va decurge noul an de învăţământ.

"Ne-am dori ca copilul nostru să înveţe în aceeaşi şcoală, în acelaşi mediu, în acelaşi confort psihologic şi ca colectivul să nu fie perturbat."

"Cred că la doi septembrie, toţi părinţii trebuie să fie gata să venim cu intrarea cu bucluc."

La sfârșitul întâlnirii, administrația liceului și părinții au adoptat o rezoluţie pentru rezilierea contractului cu „Prometeu” și semnarea altuia cu liceul „Prometeu-Protalent”, care își va începe activitatea din data de trei septembrie.

"Deci o singură persoană s-a obţinut şi în prima şi în a doua votare, este clar că această hotărâre intră de azi în vigoare şi noi vom începe să facem primii paşi pentru realizarea ei. Dumnezeu să ne ajute, avem un an bun înainte."

Lasă un comentariu