REVOLTĂ la penitenciarul Goian! MOTIVUL pentru care mai mulţi deţinuţi au dat foc la mobilier

(UPDATE 21:39) Incendiul provocat de puşcăriaşii minori de la Goian a fost stins. Potrivit surselor, deţinuţii au incendiat câteva saltele. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. 

(21:22) Revoltă la Penitenciarul din Goian, municipiul Chişinău. 12 minori au provocat un incendiu, după ce au aprins mobila din celule. Puşcăriaşii ar fi nemulţumiţi de faptul că nu au fost lăsaţi să fumeze în penitenciar.

Informaţia a fost confirmată de şeful Penitenciarului nr.10-Goian, Anatolie Clipa. Potrivit lui, gardienii iau toate măsurile pentru a calma spiritele.

Interzicerea fumatului în incinta penitenciarului vine după intrarea în vigoare a noii legi antitutun.

PUBLIKA.MD aminteşte că în ultima perioadă, administraţiile penitenciarelor din ţară au lansat un şir de controale pentru a depista substanţe narcotice, precum şi alte obiecte interzise. 

Ultimele percheziţii au avut loc la Penitenciarul Nr.17 din Rezina. Blocul de regim al instituției de detenţie a fost luat cu asalt de oamenii legii, care și-au pus drept scop să găsească chiar și cele mai ingenioase ascunzișuri ale pușcăriașilor.

Celulele și lucrurile personale ale condamnaților au fost verificate de un grup mixt, format din angajaţii Direcţiilor regim şi supraveghere, şi securitate şi investigaţii operative din cadrul Departamentului Instituţiilor Penitenciare, împreună cu angajaţii instituției de detenție şi cei de la Inspectoratul Naţional de Investigaţii al IGP.

În depozitele improvizate au fost descoperite 25 de telefoane mobile, un modem pentru conectare la internet, 34 cartele SIM, 32 cartele de memorie, 19 încărcătoare pentru telefoane mobile, trei adaptoare, un iPod și o cască audio.

Lista obiectelor interzise a fost completată de cele trei pungi cu substanță de culoare gălbuie, sub formă de praf şi granule.

A fost ridicată și o cantitate impunătoare de alcool.

Cei din spatele gratiilor au dat dovadă de inventivitate și au reușit să dosească în jur de 70 de litri de bragă.

Întreaga captură a fost predată Inspectoratului Naţional de Investigaţii al IGP, care va face investigațiile necesare și va veni cu o decizie în acest sens.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu