Revolta deţinuţilor din Moldova SE EXTINDE. Condamnaţii ÎŞI INCENDIAZĂ HAINELE şi cer CONDIŢII MAI BUNE

Revolta deţinuţilor din Moldova se extinde. După exemplul condamnaţilor de la Iaşi, peste 1.000 de deţinuţi de la Botoşani au început şi ei sa protesteze aseară: şi-au incendiat hainele şi au cerut condiţii mai bune în celule. În această dimineaţă au luat-o de la capăt. În total, proteste au loc în opt penitenciare din România, scrie Digi24.ro.

În Botoșani, șapte deținuți au reușit să urce pe acoperișul unuia dintre corpurile de clădire din penitenciar.

Nemulțumiți sunt și cei încarcerați la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa. Aici, mai mulţi deţinuţi au refuzat hrana în ultimele două zile, nemulţumiţi de condiţiile din detenţie.

De asemenea, în cursul zilei de marţi, câteva zeci de persoane - rude şi prieteni ai celor aflaţi în detenţie - au protestat în faţa Penitenciarului Poarta Albă, aceştia plecând în momentul în care au sosit poliţiştii, potrivit News.ro.

Protestele din penitenciare au fost declanșate luni seara, la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Iași.

De trei zile, deținuții care se plâng de condițiile din închisoare își fac auzite nemulțumirile. Unii au ieșit în curte, alții au rămas în clădire și lovesc cu recipiente din plastic în gratiile închisorii.

Ei au protestat și în cursul nopții, când împotriva lor s-a intervenit în forță, după ce conducerea penitenciarului a solicitat intervenția forțelor de ordine din Ministerul de Interne.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu