Revocarea din funcţia de procuror general al lui Corneliu Gurin, examinată de Curtea Constituţională

(UPDATE: 12.34) Magistraţii au examinat sesizarea deputatului neafiliat, Sergiu Sârbu, privind legalitatea deciziei Parlamentului de revocare a lui Corneliu Gurin din această funcţie. Totodată, Sergiu Sârbu a cerut magistraţilor să examineze şi legalitatea numirii în funcţia de procuror general a lui Corneliu Gurin.

Reprezentantul Guvernului Vladimir Grosu a cerut amânarea examinării, deoarece nu au avut suficient timp la dispoziţie pentru a analiza această sesizare. Totodată, acesta a precizat că magistraţii nu pot examina sesizarea, deoarece a trecut prea puţin timp de la ultima hotărâre a Curţii.

Curta Constituţională a respins, însă solicitarea viceministrului în exerciţiu al Justiţiei, Vladimir Grosu. Hotărârea Curţii Constituţionale va fi pronunţată la ora 15.00.

(07.01) Procurorul general este astăzi în vizorul Curţii Constituţionale. Magistraţii vor examina sesizarea deputatului neafiliat Sergiu Sârbu, privind legalitatea deciziei Parlamentului de revocare a lui Corneliu Gurin din această funcţie.

În cadrul şedinţei Parlamentului de pe 3 mai, deputaţii PLDM şi PCRM au abrogat decizia de numire în funcţie a lui Corneliu Gurin. S-a întâmplat la doar două săptămâni după ce Gurin a fost ales procuror general, cu voturile a 51 de deputaţi democraţi, liberal-democraţi şi neafiliaţi.

Demiterea lui Corneliu Gurin a venit după ce o comisie, creată de PCRM şi PLDM, a investigat numirea lui în funcţie. Membrii acesteia au declarat că pentru învestirea procurorului nu au votat toţi deputaţii anunţaţi. Mai mult, Gurin a fost acuzat că ar fi falsificat datele din CV.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu