Revista presei: Uniunea Europeană şi Statele Unite vor relua negocierile privind crearea unei zone de comerţ liber

Embed:

Curtea Supremă din Marea Britanie a decis că forţarea unor persoane de a munci fără plată pentru a primi ajutorul de şomaj este ilegală. Bloomberg Businessweek notează că decizia instanţei a survenit în urma unor articole din lista de criterii care trebuiesc îndeplinite de un salariat pentru a continua să-şi primească beneficiile sociale. Ce alte subiecte abordează presa internaţională ne spune Doina Răileanu. Doina, bună dimineaţa.

Comisia Europeană propune reducerea utilizării pungilor subţiri din plastic în cazul transportării produselor. The Guardian scrie că statele membre pot alege între măsuri precum perceperea unor taxe, introducerea unor obiective naţionale de reducere sau o interzicere a utilizării lor în anumite condiţii.

Un tribunal din Kenya a inculpat patru persoane suspectate de comiterea atacului de la centrul comercial Westgate din Nairobi. CNN subliniază că suspecţii au negat acuzaţiile aduse împotriva lor, printre care se numără şi sprijinirea unei grupări teroriste, intrare ilegală pe teritoriul kenyan şi obţinere frauduloasă a unor acte de identitate.

Uniunea Europeană şi Statele Unite vor relua negocierile privind crearea unei zone de comerţ liber, în pofida scandalului de spionaj dintre cele două maluri ale Atlanticului. Vesti.ru notează că o reuniune în acest sens va avea loc între 11 şi 15 noiembrie la Bruxelles.

Fostul preşedinte pakistanez, Pervez Musharraf, a fost eliberat, din nou, pe cauţiune. Euronews informează că decizia a fost luată de un tribunal de la Islamabad. Fostul lider se află în arest la domiciliu de peste şase luni din cauza mai multor acuzaţii, inclusiv crimă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu