Revista presei: Un ministru din China a luat mită în sumă de 88 milioane de euro

Embed:

Israelul ar putea propune Palestinei să creeze un stat în cadrul unor graniţe provizorii, relatează Golos Rossii. Mai multe detalii despre acest subiect, dar şi alte informaţii aflaţi din Revista Presei Internaţionale.

The Huffington Post scrie despre declaraţia Papei Benedict, care spune că evreii nu sunt vinovaţi pentru crucificarea şi moartea lui Isus. Într-un fragment din ultima carte a Suveranului Pontif, acesta combate controversatul text din Evanghelia lui Matei, în care “evreii cer executarea lui Isus". Papa Benedict scrie că evanghelistul se referea la oamenii din piaţă şi nu la evrei în general.

Ministrul Căilor Ferate din China a fost exclus din Partidul Comunist şi demis din funcţie, pentru că a luat mită de 88 milioane de euro, scrie publicaţia românească Adevărul. Acum, fostul oficial este cercetat penal pentru "încălcări disciplinare".

Regele Albert al II-lea l-a numit pe cel de-al şaptelea mediator pentru depăşirea crizei din Belgia, scrie Ria-Novosti. Acesta trebuie să încerce, ca şi predecesorii săi, să aducă la masa de negocieri partidele rivale francofone şi flamande, ce nu au reuşit să convină asupra unei coaliţii după alegerile parlamentare din 13 iunie 2010.

Goloss Rossii scrie că premierul israelian, Benjamin Netanyahu, ar putea propune palestiniinilor un stat în cadrul unor hotare temporare. Graniţele ar însemna, pentru Palestina, aproximativ 40-45 la sută din teritoriile din Cisiordania. Planul ar reduce presiunea internaţională asupra Israelului, dar este puţin probabil să-i satisfacă pe palestinieni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu