Revista presei: Ucraina renunţă la ora de iarnă

Embed:

Ucraina a renunţat la ora de iarnă. Potrivit publicaţiei Kyivpost, decizia a fost aprobată de Rada Superioară cu 266 de voturi. Printre ţările care au renunţat pana acum la ora de iarnă se numără Rusia, Belarus, Georgia precum si cateva state din Asia Centrala.

Cea mai mare companie producătoare de arme din Japonia a fost ţinta unui atac cibernetic. Potrivit BBC, reprezentanţii Mitsubishi Heavy Industries au declarat că luna trecută au găsit pe serverele companie mai mulţi viruşi. Publicaţia britanică mai notează că experţii IT au detectat un cod folosit adesea de chinezi. China, la rândul său, respinge orice acuzaţie.

Guvernul sloven a picat, după ce n-a luat votul de încredere în parlament. Publicaţia românească Cotidianul notează că în această ţară urmează să fie organizate alegeri parlamentare anticipate. Moţiunea de neîncredere a fost iniţiată după ce Guvernul a fost acuzat de corupţie şi slabă gestionare a situaţiei economice.

Agenţia de evaluare financiară "Fitch" a confirmat ratingul de tripul A al Germaniei, cu perspectivă stabilă. RBK notează că la confirmarea ratingului, Fitch a menţionat revenirea puternică a economiei germane în 2010, când a avut un avans de 3,5 procente, scăderea ratei şomajului şi investiţiile mari.

Directorul general al postul de televiziune Al-Jazeera şi-a prezentat demisia după opt ani la conducerea acestui puternic grup mediatic. Potrivit The Guardian, demisia vine în contextul în care o scrisoare publicată de Wikileaks leagă numele acestuia de o anumită complezenţă a televiziunii faţă de Statele Unite în prezentarea unor informaţii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu