Revista presei: SUA şi UE cer autorităţilor belaruse să elibereze toţi deţinuţii politici

Embed:

Statele Unite şi Uniunea Europeană cer autorităţilor belaruse să elibereze toţi deţinuţii politici, transmite BBC. Potrivit unei declaraţii comune, reacţia Minskului va fi un hotărâtoare în relaţiile de mai departe cu SUA şi UE.

Agenţii de securitate, aflaţi în grevă în unele aeroporturi franceze au decis să continue protestul şi astăzi. Decizia vine după discuţiile eşuate cu patronatul privind salariile lor, anunţă Le Monde. Protestul a perturbat puternic traficul aerian spre mai multe destinaţii.

Miniştrii de Finanţe din zona euro vor discuta astăzi mai multe detalii tehnice legate de criza datoriilor suverane, a declarat o sursă guvernamentală, potrivit Reuters. Problema împrumuturilor bilaterale de la statele europene către FMI va avea un rol important în timpul întâlnirii.

Summitul UE-Ucraina care va avea loc astăzi la Kiev va suferi un eşec. Şi asta deoarece susţinătorii Iuliei Timoşenko vor organiza mai multe proteste. RIA-Novosti notează că în cadrul summitului, probabil, se va anunţa despre încheierea negocierilor pentru acordul de asociere dintre Ucraina şi UE, dar actul propriu-zis nu va fi semnat. Oficialii europeni şi-au exprimat de mai multe ori nemulţumirea faţă de condamnarea fostului premier, Iulia Timoşenko.

Situaţia din Siria ar putea reveni la normal astăzi, scrie The Telegraph, care îl citează pe ministrul de Externe al Omanului. Oficialul a declarat că Damascul este gata să accepte o misiune de observatori din partea Ligii Arabe, care va supraveghea încetarea reprimării violente a protestelor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu