Revista presei: SUA îşi recheamă ambasadorul din Siria

Embed:

Islamiştii moderaţi tunisieni îşi revendică victoria în alegerile legislative de duminică, trasmite Le Monde. Rezultatele oficiale ale scrutinului nu au fost anunţate, iar reprezentanţii partidului islamist au anunţat că nu vor încerca să monopolizeze puterea.

Viitorul Marii Britanii este în Uniunea Europeană. Declaraţia aparţine premierului britanic, David Cameron, citat de The Telegraph. În Parlamentul de la Londra, şeful Executivului englez a declarat că de statele membre ale UE depinde economia britanică. 50 la sută din exporturile Marii Britanii sunt destinate pieţei europene. Joi, Camera Comunelor se va pronunţa asupra propunerii de organizare a unui referendum privind apartenenţa Marii Britanii la UE.

Israelul a încheiat un nou acord de schimb de prizonieri, de data aceasta cu Egiptul, informează Ria-Novosti. Cele două state au convenit asupra eliberării unui israeliano-american arestat la Cairo pentru spionaj, în schimbul a 25 de egipteni deţinuţi pe teritoriul israelian.

Statele Unite şi-au rechemat ambasadorul din Siria, scrie New York Times. Americanii au motivat decizia prin faptul că viaţa diplomatului ar fi pericol, după ce a fost ameninţat de forţele loiale preşedintelui Bashar Al-Assad. Ambasadorul şi-a exprimat, anterior, sprijinul pentru protestatarii din Siria. Ca răspuns, şi ambasadorul sirian a fost rechemat de la Washington.

România nu va avea reduceri ale pensiilor sau salariilor anul viitor, a anunţat preşedintele Traian Băsescu, citat de cotidianul Gândul. Liderul de la Bucureşti a anunţat că bugetul pentru 2012 trebuie construit extrem de prudent, din cauza situaţiei din Grecia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu