Revista Presei: Semnarea Acordului de Asociere dintre Ucraina şi UE nu va fi o catastrofă pentru Moscova

Embed:

Aproximativ 11.000 de copii au murit în ultimele 30 luni în războiul civil din Siria, titrează Agenţia spaniolă de ştiri EFE. În acelaşi timp, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului estimează că numărul total al victimelor războiului depăşeşte cifra de o sută de mii.

Semnarea Acordului de Asociere dintre Ucraina şi Uniunea Europeană nu va fi o catastrofă pentru Rusia. Declaraţia aparţine premierului rus, Dmitri Medvedev, citat de RIA Novosti. Oficialul a precizat că schimbul comercial dintre cele două state se va reduce considerabil.

Guvernul socialist francez a prezentat proiectul bugetului pentru 2014, notează BBC. Documentul prevede o datorie publică record de 95,1 la sută din PIB, măsură necesară pentru a reduce deficitul public la 3,6 la sută din PIB în acest an.

Zona euro trebuie să înfiinţeze o autoritate bugetară centrală care să contribuie la depăşirea şocurilor unor viitoare crize economice, scrie Wall Street Journal. Potrivit unui raport al FMI, fondul ar acorda finanţări temporare, înainte ca activele unei bănci să fie preluate de alte instituţii de credit.

Iar Vesti scrie că Samsung va prezenta în octombrie, în Coreea de Sud, primul smartphone cu ecran curbat. Potrivit directorului de marketing al companiei, telefonul va fi mult mai rezistent şi va creşte spectaculos autonomia dispozitivului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu