Revista presei: Rusia şi-a intensificat activitatea aeriană în Marea Neagră, Marea Baltică şi Marea Nordului

Embed:

Rusia şi-a intensificat activitatea aeriană în Marea Neagră, Marea Baltică şi Marea Nordului. Potrivit AFP, NATO a trimis avioane pentru misiuni de interceptare a unor grupuri de aeronave militare ruseşti care efectuau manevre.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, a condamnat intenţia liderilor separatişti de a organiza alegeri, în data de 2 noiembrie, în estul Ucrainei. Oficialul afirmă, citat de Mediafax, că acest plan reprezintă o încălcare a angajamentelor asumate prin Acordul de la Minsk.

Președintele în exercițiu al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a apărat în ultima sa conferință de presă, decizia de a primi România și Bulgaria în Uniunea Europeană, anunță portalul EurActiv. Dacă aceste țări nu aderau la UE, probabil că nu am fis discutat acum despre Ucraina, ci despre Bulgaria sau ţările baltice, a spus cel mai longeviv șef al Comisiei Europene.

Compania Rossnefti neagă informațiile că ar fi pregătit măsuri de răspuns la sancțiunile Occidentului. BBC scrie că reacția gigantului petrolier rus vine după ce presa de la Moscova a anunţat că printre măsurile examinate s-ar număra confiscarea echipamentuli de forare străin, aflat în Rusia.

Uniunea Europeană a renunțat la înghețarea activelor fostului lider sârb Slobodan Milosevic și ale apropiaților săi. Agerpres anunță, cu referire la decizia făcută publică de Consiliul European, că persoanele vizate nu mai reprezintă un pericol pentru democrație. Slobodan Milosevic a murit în 2006, în timp ce era judecat la Haga pentru crime de război în fosta Iugoslavie, iar soția și copiii săi au fugit în Rusia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu