Revista presei: Premierul Kîrgîzstanului a obţinut peste 60% din voturi la alegerile prezidenţiale

Embed:

Un tribunal din Australia a decis reluarea, de astăzi, a zborurilor companiei aeriane Qantas, informează New York Times. Acţiunea pune, astfel, capăt grevei angajaţilor care a provocat haos pe aeroporturi timp de mai multe zile şi a blocat în sălile de aşteptare peste 70 de mii de pasageri, în toate colţurile lumii.

Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, a avertizat într-un interviu exclusiv, publicat de Sunday Telegraph, că o intervenţie occidentală în Siria ar declanşa un "adevărat cutremur în regiune". Protestele opoziţiei, care cere demsia liderului sirian, ar putea declanşa un "alt Afganistan", cuprins de război civil, mai crede oficialul de la Damasc.

Premierul de la Bişkek, Almazbek Atambaiev, a obţinut peste 60 la sută din voturi la alegerile prezidenţiale din Kîrgîzstan, potrivit primelor rezultate oficiale, informează RIA Novosti. Alegătorii din această ţară post-sovietică au votat pentru desemnarea unui nou preşedinte, menit să legitimeze puterea după lovitura de stat din aprilie 2010, care a dus la răsturnarea preşedintelui Kurmanbek Bakiev.

Adevărul informează că astăzi este ultima zi a recensământului desfăşurat în România. Cele mai recente date arată că ţara vecină ar avea o populaţie de aproximativ 20 de milioane de oameni, cu un milion mai puţin decât în 2002.

Greva angajaţilor Air France, continuă. Cu toate acestea, compania aeriană a anunţat că astăzi vor opera peste 85 la sută din zboruri, scrie Le Monde. Greva va dura până miercuri, a fost organizată de două mari sindicate, în semn de nemulţumire faţă de intenţia de reducerea a personalului.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu