Revista presei: Potrivit BBC, fostul premier kosovar este acuzat de trafic de organe şi droguri

Embed:

Fostul premier kosovar, Hashim Thaci, este acuzat de implicarea într-o reţea de trafic de organe şi de grave încălcări ale drepturilor omului.

Potrivit BBC, care citează un raport al Consiliului Europei, fostul premier kosovar mai este învinuti de trafic de trafic de organe şi droguri. Guvernul de la Kosovo respinge acuzaţiile şi le califică drept nefondate. Întregul raport urmeză să fie publicat joi şi constituie rezultatul unei investigaţii, care a durat mai bine de un an. Studiul conţine şi dovezi ale transefrului de organe din Kosovo către Albania.

The New York Times scrie că Forţele Aeriene Americane restricţionează accesul personalului său la site-urile care publică „note diplomatice” secrete. Potrivit oficialilor din Armata americană, atunci când un angajat vrea să deschidă o pagină web a unei publicaţii care scrie despre informaţiile furnizate de controversatul site WikiLeaks, pe ecran apare mesajul „Accesul la Internet este blocat şi strict monitorizat”. Mai mult, cei care încearcă să acceseze aceste pagini web sunt avertizaţi, după care se aleg şi cu o pedeapsă.

RL scrie că preşedintele, Traian Băsescu, învinuieşte justiţia de eventualul eşec privind aderarea României la spaţiul Schengen. Băsescu a criticat dur justiţia, despre care a spus că a făcut cel mai mult rău românilor şi a discreditat ţara.

RIA Novosti scrie că un nou echipaj pleacă astăzi spre Staţia Spaţială Internaţională de la centrul Baikonuri din Kazahstan. Echipajul va rămâne la bordul navei spaţiale Soiuz timp de 152 de zile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu