Revista presei: Pentru a scăpa de mariaje forţate, tot mai multe femei din Afganistan îşi dau foc

Embed:

Pentru a scăpa de mariaje forţate, dependenţă faţă de soţi şi depresie, tot mai multe femei din Afganistan îşi dau foc. Los Angeles Times descrie istoriile tragice ale unor femei din Afganistan, abuzate, forţate să se căsătorească cu bărbaţii pe care nu îi iubesc şi condamnate să trăiască în sărăcie. O mare parte dintre ele aleg să se sinucidă. Până la începutul lunii octombrie, 75 de femei cu arsuri au ajuns la spitalul din provincia Herat. Pentru cele mai multe dintre ele, medicii nu mai pot să facă nimic.

BBC informează că în cea de-a treia zi de vizită în India, preşedintele american, Barack Obama se va întâlni cu premierul acestei ţări, Manmohan Singh. Liderul de la Casa Albă a ajuns în New Delhi duminică după amiaza, după ce la Mumbai a anunţat încheierea unor contracte în valoare de 10 miliarde de euro între India şi Statele Unite.

Ria Novosti abordează azi subiectul jurnalistului rus Oleg Kaşin, de la ziarul Kommersant, bătut sâmbătă de indivizi neidentificaţi în apropierea casei sale. Medicii legişti efectuează expertiza ADN a probelor de la locul incidentului, scrie agenţia.

"Omagiat de politicieni, uitat de scriitori", titrează astăzi Adevărul. Mii de oameni au trecut pe la Ateneul Român, duminică dimineaţă, pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Adrian Păunescu. Coada formată din cei care au venit să aprindă o lumânare sau să depună o floare la catafalcul poetului s-a întins pe sute de metri. Micul parc din faţa Ateneului a devenit neîncăpător pentru cei prezenţi.

 

Pentru a scăpa de mariaje forţate, dependenţă faţă de soţi şi depresie, tot mai multe femei din Afganistan îşi dau foc. Detalii despre acest subiect şocant, dar şi despre alte titluri din presa internaţională are Ina Guţu. Bună dimineaţa Ina.

[INA] Bună dimineaţa! [INTRA LA] Los Angeles Times descrie istoriile tragice ale unor femei din Afganistan, abuzate, forţate să se căsătorească cu bărbaţii pe care nu îi iubesc şi condamnate să trăiască în sărăcie. O mare parte dintre ele aleg să se sinucidă. Până la începutul lunii octombrie, 75 de femei cu arsuri au ajuns la spitalul din provincia Herat. Pentru cele mai multe dintre ele, medicii nu mai pot să facă nimic. [INTRA BBC] BBC informează că în cea de-a treia zi de vizită în India, preşedintele american, Barack Obama se va întâlni cu premierul acestei tari, Manmohan Singh. Liderul de la Casaa Albă a ajuns în New Delhi duminica după amiaza dupa ce la Mumbai a anunţat încheierea unor contracte în valoare de 10 miliarde de euro între India ŞI Statele Unite. [INTTRA RIA] Ria Novosti abordează azi subiectul jurnalistului rus Oleg Kaşin, de la ziarul Kommersant, bătut sâmbătă de indivizi neidentificaţi în apropierea casei sale. Medicii legişti efectueaza expertiza adn a probelor de la locul incidentului, scrie agentia. [INTRA ADV] "Omagiat de politicieni, uitat de scriitori", titrează astăzi Adevărul. Mii de oameni au trecut pe la Ateneul Român, duminică dimineaţă, pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Adrian Păunescu. Coada formată din cei care au venit să aprindă o lumânare sau să depună o floare la catafalcul poetului s-a întins pe sute de metri. Micul parc din faţa Ateneului a devenit neîncăpător pentru cei prezenţi.
loading...

Lasă un comentariu