Revista presei: Noul premier al Marii Britanii, David Cameron continuă să fie subiectul de pe primele pagini ale marilor cotidiene

Embed:

Presa internaţională abordează, ca de obicei, cele mai importante evenimente dintr-o ţară sau alta în funcţie de actualitatea lor.

New York Times scrie astăzi despre catastrofa ecologică din Golful Mexic. Compania British Petroleum a anunţat că în scurt timp va soluţiona problema scurgerilor de petrol.

Publicaţia franceză Le Figaro scrie despre decizia preşedintelui Nicolas Sarkozy de a candida pentru un al doilea mandat. Sarkozy a declarat că va pune în aplicare o strategie care îi va oferi fotoliul prezidenţial după alegerile din 2012.

El Mundo scoate în evidenţă recomandarea Comisiei Europene pentru Estonia, care poate adera la zona euro din 2011. Pentru a adopta moneda euro, ţările candidate trebuie să respecte mai multe cerinţe, cum ar fi: controlul finanţelor publice şi al inflaţiei şi limitarea fluctuaţiilor dobânzilor şi ale cursului de schimb valutar.

Kommersant scrie într-un articol de peste două pagini despre noul premier al Marii Britanii, David Cameron. În Regatul Unit nu a existat o alianţă între două partide timp de peste 70 de ani.

Şi în presa britanică soarta noului guvern este subiectul de pe primele pagini. The Telegraph scrie despre asemănarea dintre premierul David Cameron şi vicepremierul Nick Clegg. Publicaţia menţionează că majoritatea alegătorilor care au mers pe 6 mai la urnele de vot nu şi-au imaginat că alianţa dinte Conservatori şi Liberal-Democraţi este posibilă.

Adevărul descrie protestele pensionarilor români. Înarmaţi cu umbrele, bastoane, sacoşe şi chiar cu sticle incendiare, aceştia şi-au manifesta nemulţumirea faţă de măsurile de austeritate anunţate de executiv.

Lasă un comentariu