Revista presei: Moscova şi-a pierdut definitiv influenţa asupra Legislativului ucrainean, însă mai are un as în mâncecă

Embed:

Alegerile din Ucraina au captat atenţia întregii comunităţi internaţionale. Editorialişti din toată lumea analizează rezultatele votului de duminică.

Rănit de agresiunea Rusiei, poporul ucrainean a hotărât să se izoleze de vecinul său şovin, titrează Kiev Post. Publicaţia face referire la o afirmaţie recentă a premierului ucrainean, care a declarat că va da ordin să fie construit un zid la frontiera dintre Ucraina şi Rusia.

Ucraina şi-a întărit poziţia proeuropeană în urma alegerilor de duminică, consideră jurnaliştii de la Deutsche Welle. Potrivit lor, acest scrutin a fost cel mai important din istoria ţării vecine.

Moscova şi-a pierdut definitiv influenţa asupra Legislativului ucrainean, titrează Le Figaro. Cu toate acestea, Rusia mai are un as în mânecă - alegerile din estul separatist al Ucrainei din 2 noiembrie. Dacă Federaţia Rusă va recunoaşte scrutinul organizat fără acordul Kievului, relaţiile dintre Moscova şi Occident vor deveni şi mai tensionate, scrie publicaţia franceză.

Wall Street Journal consideră că prezenţa mică la vot semnalează neîncrederea ucrainenilor faţă de conducerea ţării. Mai mult, jurnaliştii americani cred că deputaţii din noua Radă de la Kiev vor trebui să depună mari eforturi pentru a câştiga simpatia ucrainenilor cu viziuni proruse. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu