Revista presei: Liderul opoziţiei din Belarus îndeamnă UE să îngheţe relaţiile cu autorităţile de la Minsk

Embed:

Un activist al opoziţiei din Belarus îndeamnă UE să îngheţe relaţiile cu autorităţile de la Minsk, invocând represiunile de după alegerile prezidenţiale din 19 decembrie. RIA Novosti scrie că Liderul opoziţiei din Belarus, Alexander Milinkevich, susţine că îngheţarea relaţiilor ar trebui să includă suspendarea programelor europene şi internaţionale de asistenţă financiară. Mai mult, europenii ar trebui să înăsprească condiţiile de obţinere a vizelor pentru cei care sunt responsabili de falsificarea alegerilor dar şi de masivele încălcări ale dreptului omului.

RBK titrează că spionii ruşi, extrădaţi în această vară din Statele Unite, continuă să fie angajaţi de marile companii petroliere. Natalia Pereverzeva, cunoscută ca Patricia Mills, a fost recrutată de către Transneft. Asta după ce în toamna anului trecut, un alt spion, Andrei Bezrukov a devenit consilierul preşedintelui altei mari companie. În acest context, publicaţia reaminteşte de promisiunea premierului rus din vara lui 2010, de a asigura bravilor spioni un viitor luminos.

The Guardian notează că medicul lui Michael Jackson va fi judecat pentru omucidere involuntară. Procurorii au încercat să demonstreze neglijenţa de care a dat dovadă Conrad Murray, utilizând mărturiile body guarzilor, dar şi înregistrările telefonice. Dacă va fi găsit vinovat, Murray va sta cel puţin patru ani după gratii.

Evenimentul Zilei explică cum a ajuns litrul de benzină să coste cinci lei româneşti. Deprecierea leului în raport cu euro şi dolarul, dar şi majorarea taxelor au făcut ca preţul carburanţilor să fie mai mare decât în vara lui 2008. Benzina costă, practic, la fel ca în alte state UE, deşi salariile în România sunt mult mai mici.

loading...

Lasă un comentariu