Revista presei: Kievul a înaintat Moscovei nota de plată pentru reconstrucţia Donbasului

Embed:

Francois Hollande, Angela Merkel, Petro Poroșenko și Vladimir Putin au avut o discuție telefonică privind situația din Debalțevo, dar și despre rolul misiunii OSCE în regiune. Despre aceasta scrie Ria-Novosti cu trimitere la serviciul de presă a Kremlinului. Ce mai scriu publicațiile din întreaga lume, urmăriți în revista presei internaționale.

Rusia trebuie să plătească pentru restaurarea regiunilor Donețk și Lugansk. Declarația a fost făcută pentru Unian de către premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk. Șeful executivului ucrainean a menționat că dacă înainte costul de reabilitare a infrastructurii în Donbass era de opt miliarde de grivne, acum grivnele pot fi înlocuite cu dolari.

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, i-a îndemnat pe toți evreii din Europa să emigreze în Israel. Despre aceasta premierul israelian a vorbit la reuniunea Cabinetului de Miniștri. Euronews scrie că oficialul a făcut această declarație ca urmare a atacurilor din Copenhaga de la sfârșitul săptămânii trecute.

Iar secretarul general al NATO, norvegianul Jens Stoltenberg, a condamnat atacurile teroriste din capitala Danemarcii și a transmis condoleanțe pentru familiile victimilor. Potrivit Mediafax, el le-a denumit drept "atacuri inacceptabile asupra societăţilor noastre deschise, libere şi democratice, dar şi asupra comunităţii evreieşti din Danemarca".

BBC scrie că numirea fostului șef de stat georgian Mihail Saakașvili în funcția de președinte al Consiliului consultativ internațional pentru reforme în Ucraina nu a fost primită cu entuziasm în Georgia. Mai mulți analiști politici georgieni au declarat pentru publicație că decizia președintelui ucrainean nu vine decât să confirme situația tensionată a relațiilor dintre Kiev și Tbilisi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu