Revista presei: Israelul promite să dea un răspuns grupării teroriste Hamas

Embed:

Forţele siriene au deschis sâmbătă, 9 aprilie, focul asupra protestatarilor antiguvernamentali din două oraşe. În Dara, forţele de securitate au tras pentru a dispersa mulţimea care participa la funeraliile a 37 de protestatari, ucişi cu o zi înainte. Mai multe persoane au fost rănite, informează The New York Times.

"Nu vom lăsa gruparea teroristă Hamas să ne conducă", scrie the Jerusalem Post, citându-l pe premierul israelian Benjamin Netanyahu. Sâmbătă seara, la Tel Aviv au avut loc  consultări politice între oficialii israelieni pe marginea intensificării violenţelor la graniţa cu teritoriile palestiniene şi Gaza. Netanyahu a spus că Israelul nu va tolera acţiunile teroriste din partea vecinilor şi va da un răspuns.

În Peru au loc alegeri prezidenţiale, informează RIA Novosti. Peste 20 de milioane de oameni sunt aşteptaţi să participe la scrutin. Cinci candidaţi s-au înscris în cursă. Câştigător este considerat cel ce obţine 50 la sută plus unu din voturi. Analiştii susţin, însă, că nu va fi posibilă alegerea unui preşedinte din primul tur.

Adevărul prezintă povestea unei supravieţuitoare a lagărului de la Auschwitz. Juliana Reisman de 92 de ani este din Bistriţa-Năsăud şi locuieşte într-un azil pentru bătrâni. Avea 25 de ani când a ajuns la Auschwitz împreună cu familia. Şi-a pierdut părinţii şi sora cea mică, ea, însă, a supravieţuit. A fost eliberată de trupele sovietice la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Temperaturi de peste 20 de grade, neobişnuit de calde pentru această perioadă, se înregistrează în Marea Britanie, informează The Telegraph. Cu această ocazie, plajele au fost luate cu asalt de mii de turişiti. În acelaşi timp, au crescut cu 100 de procente vânzările de grătare, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu