Revista presei internaționale

Embed:

BBC scrie astăzi că temerile de producere a unui dezastru ecologic din cauza scufundării platformei petroliere în Golful Mexic au crescut, în condiţiile în care ţiţeiul a ajuns pe ţărm.

Astăzi, mai multe avioane ale Forţelor Aeriene Americane vor pulveriza în largul coastei din Louisiana substanţe chimice speciale cu efect de dispersare a petrolului de pe suprafaţa apei.

New York Times scrie astăzi despre practicile de urmărire ale disidenţilor şi oamenilor străzii practicate în statul african Ruanda. Este vorba despre un program guvernamental, prin care sute de copii, persoane fără adăpost şi disidenţi sunt duşi, fară a fi întrebaţi dacă doresc sau nu, pe insula Lake Kivu. Aici, timp de trei ani, sunt "reabilitaţi", învăţând cântece patriotice, cursuri de coafură, de zidar sau motociclişti.

Le Figaro scrie astăzi, la rubrica Societe, despre un profesor care s-a sinucis în instituţia în care activa. Potrivit colegilor de breaslă, gestul profesorului de educaţie fizică, în vârstă de 55 de ani, nu este cunoscut, însă aceştia îl pun în seama unor probleme de ordin personal.

Ria Novosti abordează subiectul expoziţiei de la Shanghai. Agenţia scrie că mii de locuitori ai oraşuşlui au vizitat deja astăzi pavilionul Rusiei din cadrul expoziţiei universale. Pavilionul a fost deschis pentru public dis de dimineaţă, iar pentru că alte pavilioane erau încă închise vizitatorii, mulţi dintre ei în scaune cu rotile, au format coadă la standul rusesc.

România Libera se întreabă astăzi de ce se mai plătesc poliţiştii. Ziarul scrie despre un caz întâmplat la un spital, în care un interlop muribund a fost răpit cu pat cu tot, de rudele acestuia, care în prealabil i-au luat la bătaie pe medici şi pe asistente. Incidentul a avut loc fără ca agenţii de pază sau poliţiştii să intervină.

Lasă un comentariu