Revista presei internaţionale: Uniunea Europeană nu este pregătită să accepte aderarea Ucrainei

Embed:

Uniunea Europeană nu este pregătită să accepte aderarea Ucrainei. De această părere este ministrul francez de Externe, citat de Unian. Laurent Fabius spune că nu este de acord cu declaraţia noului lider de la Kiev care vede semnarea Acordului de Asociere ca un prim pas spre statutul de membru al UE.

Puterea lui Vladimir Putin stă în dependenţa energetică a statelor UE faţă de Rusia, motiv pentru care trebuie să se preocupe de a deveni independente şi să-şi onoreze angajamentele faţă de bugetul prevăzut de NATO. Declaraţia a fost făcută de trei senatori americani, într-un interviu pentru ziarul Gândul din România.

Doar negocieri "directe şi substanţiale" între Moscova şi Kiev vor fi în măsură să dezamorseze criza din Ucraina. De această părere este şeful diplomaţiei germane, care a oferit un interviu pentru publicaţia Tagesspiegel. Oficialul a îndemnat Rusia şi Ucraina să-şi securizeze frontiera comună, cu scopul de a împiedica trecerea de armament şi combatanţi în estul Ucrainei.

Bulgaria a suspendat pregătirile pentru construcţia gazoductului South Stream, care urmau să înceapă în această vară, informează ABC news. Comisia Europeană a cerut, săptămâna trecută, autorităţilor de la Sofia să oprească lucrările pe teritoriul său pentru că nu a respectat o serie de reglementări europene.

Rudele pasagerilor aeronavei malaeziene dispărute în martie promit cinci milioane de dolari pentru orice informaţii despre avion, scrie BBC. O campanie de colectare de fonduri a fost deja lansată. Aparatul de zbor avea la bord 239 de persoane.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu