Revista presei internaţionale: UE şi-ar putea înăspri sancţiunile împotriva Rusiei dacă aceasta nu va livra gaz Ucrainei

Embed:

Uniunea Europeană şi-ar putea înăspri sancţiunile împotriva Rusiei, dacă aceasta nu va livra gaz Ucrainei chiar în prag de iarnă, a declarat un europarlamentar leton, într-un interviu pentru Deutsche Welle.

Forţele prooccidentale conduse de preşedintele Petro Poroşenko şi premierul Arseni Iaţeniuk ar putea câştiga detaşat alegerile legislative de duminică din Ucraina. Concluzia vine în urma unui sondaj realizat de Institutul de sociologie, relatează Kiev Post.

Secretarul de stat american a declarat că Statele Unite nu doresc un conflict cu Rusia, Potrivit RIA Novosti, Kerry crede că cele două ţări pot coopera mai eficient pentru soluționarea problemelor globale.

Pentagonul a recunoscut că mai multe arme paraşutate de forțele americane deasupra oraşului jirian Kobane au ajuns, din greșeală, la jihadişti. Potrivit Washington Post, acestea erau destinate combatanţilor kurzi.

Premierul francez a respins solicitările de a reduce și mai mult cheltuielile publice. Oficialul a avertizat că, în opinia sa, Europa subestimează gravitatea riscului deflației și recesiunii, transmite agenția Agerpres, citând un interviu acordat de șeful executivului de la Paris unei publicaţii franceze. Asta în contextul în care, potrivit prevederilor comunitare, Franţa trebuie să reducă, anul viitor, deficitul bugetar de la 4,4 la 3 la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu