Revista presei internaţionale: Ucraina va primi un credit de 500 de milioane de euro din partea Comisiei Europene

Embed:

Ucraina va primi în data de 17 iunie un credit de 500 de milioane de euro din partea Comisiei Europene. Împrumutul a fost contractat de pe pieţele financiare ale Uniunii Europene şi este destinat susţinerii macroeconomice a Kievului, informează Kyiv Post.

Ucraina poate participa, concomitent, la relaţiile economice prevăzute de acordul de liber schimb cu Uniunea Europeana şi documentele similare din CSI. Declaraţia a fost făcută de ministrul Dezvoltării Economice a Rusiei, Alexei Uliukaev, citat de Vedomosti. Oficialul de la Moscova spune ca există sute de acorduri interguvernamentale care reglementează relaţiile economice ale Kievului cu ceilalţi membri din CSI.

De un nou război rece nu au nevoie nici Rusia, nici Europa şi nici SUA. De această părere sunt experţii care participă la Geneva o conferinţă privind prevenirea unei catastrofe nucleare. Potrivit RIA-Novosti, reprezentanţii a 14 organizaţii non-guvernamentale cu renume din lume spun că tensiunile din Ucraina au lăsat pe planul doi eforturile de limitare a armamentului ofensiv strategic, adică a rachetelor şi bombelor cu focos nuclear.

Toţi cetăţenii din estul Ucrainei care vor accepta să părăsească zona luptelor vor fi supuşi iniţial unor verificări. Potrivit UNIAN, care citează Ministerul de Interne, procedura va fi efectuată la punctele de control ale forţelor guvernamentale pentru a nu admite trecerea armelor.

Cea mai mare parte a asistenţei umanitare oferită Crimeei de către Rusia a fost furată. O spune şeful interimar din peninsulă, Serghei Aksionov, citat de BBC. 20 de regiuni ruseşti au trimis în regiune 1 800 de tone de ajutoare umanitare sub forma de medicamente, produse alimentare, combustibil şi tehnică industrială.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu