Revista presei internaţionale: România Liberă scrie că Obama va efectua o vizită la Moscova

Embed:

Rusia va cheltui 1,6 miliarde de dolari, până în 2014, pentru un program menit să asigure securitatea în transporturi. Lenta.ru scrie că preşedintele rus, Dmitrii Medvedev, a ordonat înăsprirea măsurilor de securitatea după atacul terorist de pe aeroportul Domodedovo.

Ria Novosti relatează că Rusia şi Italia vor semna, astăzi un acord interguvernamental, privind tranzitul de armament pe cale aeriană către Afganistan. Italia are al treilea cel mai mare contingent militar în Afganistan, iar Rusia a mai semnat acorduri de tranzit militar similare cu mai multe ţări, printre care Statele Unite şi Germania.

Comisia Europeană este gata să ofere asistenţă financiară Italiei în prevenirea migraţiei ilegale din ţările nord-africane. Corriere de la Sera notează că Bruxelul este pregătit să lanseze propria misiune pentru a evita efectele negative ale fenomenului migraţional. Publicaţia mai aminteşte că autorităţile italiene au solicitat 100 de milioane de euro ca ajutor financiar.


România Liberă scrie că preşedintele american Barack Obama se pregăteşte pentru o vizită la Moscova. În acest context, vicepreşedintele american, Joe Biden, va efectua, în primăvară, o vizită de lucru la Kremlin, pentru a pregăti vizita oficialului de la Casa Albă.


Kommersant subliniază că un scandal a izbucnit între Washington şi Buenos Aires. Motivul ar fi fost cantitatea de arme, echipamente militare, dar şi cantităţi impresionante de medicamente, pe care funcţionarii vamali de pe aeroportul din Buenos Aires le-au descoperit la bordul unui avion american.

loading...

Lasă un comentariu