Revista presei internaţionale: RIA Novosti scrie că Mubarak s-a refugiat în Emiratele Arabe Unite

Embed:

Mii de egipteni au sărbătorit, întreaga noapte în piaţa Tahrir din Cairo, demisia preşedintelui Mubarak. Anunţul despre demisia liderului egiptean a fost făcut de vicepreşedintele Omar Suleiman, în cadrul unui discurs la televiziunea de stat. Demisia lui Mubarak vine după, ce săptămâni la rând, sute de mii de oameni au protestat în Piaţa din Cairo.

Cotidianul rusesc RBK scrie că demisia preşedintelui egiptean, Hosni Mubarak, vine după ce joi, el şi-a reiterat poziţia de a rămâne în funcţie până la alegerile prezidenţiale din septembrie. În urma acestui discurs, situaţia în ţara s-a agravat. Protestatarii, printre care se regăseau şi ofiţeri americani, au încercat să ieie cu asalt clădirea televiziunii locale şi au înconjurat, pentru prima dată de la începutul protestelor, Palatul Prezidenţial.


The Washington Post relatează că gestul liderului de la Cairo a trezit o mare bucurie la nivel naţional. Protestatarii au fost extrem de entuziasmaţi de revoluţia paşnică pe care au reuşit să o realizeze. Renunţarea la preşedinţie este efectul celei mai mari şi mai recente mişcări pro-democratice, care ia amploare în întreaga lume arabă.

Anunţul demisiei lui Hosni Mubarak a venit după o întrevedere cu ministrul de Externe al Emiratelor Arabe Unite. Potrivit agenţiei Ria Novosti, Mubarak ar fi fost de acord cu termenii demisiei, după ce s-a asigurat că poate pleca în siguranţa în staţiunea Sharm El Sheik, iar după aceea în oraşul Al-Ain din Emirate Arabe şi că nu va fi persecutat de membrii noului Guvern egiptean.

Le Monde scrie că armata egipteană are rolul de a continua tranziţia paşnică a statului egiptean. În urma anunţului despre demisia lui Mubarak, reprezentanţii Consiliului Suprem al forţelor armate egiptene au declarat că vor descrie detaliat măsurile de tranziţie politică în "interesul naţiunii”.

loading...

Lasă un comentariu