Revista presei internaţionale: Persoane din anturajul lui Ianukovici au scos ilegal din Ucraina aproximativ 100 de miliarde de dolari

Embed:

Rusia va avea de câştigat dacă liderul de la Kremlin va învăţa din greşelile Războiului Rece şi va renunţa la comportamentul autodistructiv. Recomandările au fost făcute de către un profesor de la Universitatea din San Francisco, într-un interviu pentru Moscow Times.

Ucraina va primi astăzi prima tranşă de 100 de milioane de euro din ajutorul acordat de Uniunea Europeană. Potrivit Kiev Post, banii vor fi acordaţi în timpul vizitei în ţara vecină a vicepreşedintelui Comisiei Europene, care va discuta despre metodele ulterioare de sprijin pentru fosta republică sovietică.

Persoane din anturajul fostului preşedinte al Ucrainei Victor Ianukovici au scos ilegal din ţară aproximativ 100 de miliarde de dolari, informează agenţia Unian. Potrivit ministrului Justiţiei de la Kiev, este vorba despre 12 miniştri din guvernul precedent.

Iar, RIA Novosti scrie că separatiştii din regiunea Lugansk a Ucrainei au cerut Organizaţiei Naţiunilor Unite să le recunoască independenţa. Ei au invocat rezultatele plebiscitului organizat pe 11 mai, dar care nu a fost recoscut de autorităţile de la Kiev şi nici de comunitatea internaţională.

Exporturile de maşini Dacia către Ucraina au încetinit foarte mult în actualul context politic din regiune, anunţă Mediafax cu referire la declaraţia şefului Dacia România, Nicolas Maure. Din totalul de 343 de mii de autovehicule vândute, 9.400 de unităţi au fost exportate în statul vecin.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu