Revista presei internaţionale: Partidul Popular European cere UE convocarea Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta situaţia din Ucraina

Embed:

Haosul domină capitala Ucrainei, iar comunitatea internaţională continuă să-şi exprime îngrijorarea faţă de situaţia de la Kiev. 

Partidul Popular European cere Uniunii Europene să insiste pe convocarea de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta situaţia din Ucraina. Formaţiunea a mai subliniat că Armata nu trebuie să se implice în represaliile împotriva demonstranţilor. Potrivit Unian, Partidul Popular European a mai cerut ca lunetiştii, forţele speciale să părăsească străzile.

Guvernul german este extrem de îngrijorat şi revoltat de situaţia din Ucraina, scrie Reuters. Declaraţia a fost făcută de cancelarul Angela Merkel, care a subliniat că această criză trebuie să fie soluţionată doar prin dialog. Oficialul a mai adăugat că ar fi greşit ca Europa să răspundă violenţelor din Ucraina prin sancţiuni.

Şi preşedintele francez, Fracois Hollande, a condamnat violenţele din Ucraina şi a cerut autorităţilor şi opoziţiei să găsească un compromis pentru a pune capăt crizei. Le Figaro notează că liderul de la Paris a menţionat că Uniunea Europeană rămâne pregătită pentru a semna un acord de asociere cu Kievul.

Între timp, RIA Novosti anunţă că vicepreşedintele american, Joe Biden, a discutat la telefon cu preşedintele Ianukovici despre situaţia din Ucraina. Biden l-a avertizat pe liderul de la Kiev că dacă va eşua să pună capăt violenţelor, relaţiile cu SUA vor avea de suferit.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu