Revista presei internaționale la 3 mai

Embed:

Statele membre ale Zonei Euro, împreună cu Fondul Monetar Internaţional, au aprobat ieri de comun acord un împrumut în valoare de 110 miliarde de euro, în favoarea guvernului condus de Gheorghios Papandreou, potrivit BBC. În schimbul ajutorului, acordat pe un termen de 3 ani, cu scopul de a salva economia Greciei, statul elen va urma să aplice planul de reduceri bugetare, care a fost adoptat. Prima tranşă de bani va sosi la Atena deja pe 19 mai.

În continuarea temei, ziarul Cotidianul din România anunţă că Grecia va renunţa la acordarea celui de-al 13-lea şi al 14-lea salariu funcţionarilor publici. Această măsură este una din condiţiile impuse de FMI şi Uniunea Europeană în schimbul pachetului de finanţare.

Numele jurnaliştilor ucişi pe parcursul anului trecut vor fi introduse în cartea Muzeului de Ştiri din Washington, anunţă ediţia electronică a Eho Moskvî. Potrivit tradiţiei, lista completă va fi citită astăzi, în cadrul unei ceremonii de comemorare, care va începe la 11, ora locală.

Evenimentul de astăzi va fi condus de vestita jurnalistă Christiane Amanpour. SUV-ul suspect, parcat în noaptea de sâmbătă spre duminică în Time Square a fost înregistrat de camerele de supraveghere ale poliţiei, potrivit The Washington Post. Ieri, un comerciant din stradă a alertat poliţia după ce a observat un Nissan Pathfinder suspect. Maşina avea numere false, şi era plină cu material exploziv. Poliţia a reuşit să preîntâmpine atentatul, iar acest caz va fi cercetat.

loading...

Lasă un comentariu