Revista presei internaţionale: În Marea Britanie, posturile de poliţie vor fi reduse cu 25 la sută, scrie The Telegraph

Embed:

Adevărul scrie despre românii plecaţi în străinătate, care nu vor să se reîntoarcă în ţară, din cauza salariilor mizere şi a mentalităţii prea puţin europeane, subliniază publicaţia.

The Telegraph scrie despre reducerea posturilor de poliţie din Marea Britanie, cu circa 25 la sută. Autorităţile britanice au decis să înlocuiască 15 staţii de ofiţeri, cu supermarketuri, cafenele, librării sau şcoli.

Ria Novosti informează despre forţele egiptene de securitate, care continuă să caute celebra pictură "Flori de mac", de Vincent van Gogh. Opera, în valoare de 55 de milioane de dolari, a fost furată, sâmbătă, din muzeul Mohammed Mahmoud Khalil din Cairo. Furtul a fost descoperit de către personalul muzeului.

The New York Times a publicat ultimele informaţii referitoare la numărul morţilor din Irak şi Venezuela. În 2009, în Irak au murit peste 4600 de oameni, în urma violenţelor. În Venezuela, o ţară cu aproximativ aceeaşi populaţie ca şi Irakul, numărul morţilor s-a ridicat la peste 16 mii.

După lansarea primei centrale nucleare, Iranul a prezentat primul prototip al unui avion fără pilot "bombardier", capabil să parcurgă distanţe mari cu o viteză rapidă. Le Figaro comentează acest gest drept un mesaj adresat Israelului şi Statelor Unite.

Cei 33 de mineri prinşi sub pământ în Chile, acum 17 zile, au dat primul semn de viaţă, anunţă El Pais. Salvatorii au trimis o sondă în mină, iar când a ieşit la suprafaţă, aceasta avea ataşat un bilet: "Toţi 33 suntem în viaţă." Autorităţile au anunţat că vor trece câteva luni până vor putea salva aceşti oameni.

loading...

Lasă un comentariu