Revista presei internaţionale: Grecia nu va părăsi Zona Euro, anunţă "Le Monde"

Embed:

Grecia nu va părăsi Zona Euro, scrie "Le Monde", citând autorităţile elene, care au dezminţit categoric zvonurile apărute în presă. Anterior, publicaţia germană "Der Spiegel" scria că o eventuală ieşire din zona euro ar fi luată în calcul de Grecia.

Referendumul pentru schimbarea sistemului de vot în Marea Britanie nu a trecut, relatează "The Telegraph". Rezultatul divizează profund guvernul de coaliţie, aflat la putere de numai un an. Britanicii au ales menţinerea scrutinului majoritar într-un singur tur, în faţa scrutinului alternativ. Referendumul nu a fost susţinut de conservatori, conduşi de premierul David Cameron, în timp ce partenerii lor de la guvernare, liberal-democraţii, a treia forţă politică din Marea Britanie, au promovat acest scrutin.

Cotidianul rus "Kommersant" informează că pe 9 mai, în Ucraina, alături de drapelul ţării va fi arborat şi cel al Uniuni Sovietice. O decizie în acest sens a fost adoptată de Rada Supremă şi a fost aprobată şi de preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici. Gestul vine să marcheze victoria Uniunii Sovietice faţă de Germania nazistă în cel de-al Doilea Război Mondial.

"România Liberă" scrie că fanii Apple mai au încă de aşteptat până la lansarea Iphone 5. Potrivit unor surse, noul dispozitiv ar putea apărea în luna septembrie a acestui an, sau la începutul anului viitor.

Grecia a dezminţit zvonurile că ar intenţiona să părăsească Zona Euro, scrie "Le Monde", după ce "Der Spiegel" menţionase şi despre o reuniune de urgenţă a Eurogrup. Toate informaţiile au fost catalogate drept false de către responsabili, deşi zvonurile au dus la accelerarea căderii euro în faţa dolarului american pe pieţele valutare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu