Revista Presei Internaționale: Franţa a bătut Turcia şi Italia, China promite imparţialitate, Inundaţiile din America Centrală au ucis un om

Embed:

Presa internaţională scrie astăzi despre Franţa, care a câştigat dreptul de a găzdui Campionatul European de fotbal din 2016. Un alt subiect ţine de poziţia Chinei în confruntarea dintre cele două Corei.

Franţa a bătut Turcia şi Italia în competiţia pentru dreptul de a organiza Campionatul European de Fotbal în 2016, scrie BBC. Franţa, gazda şi câştigătoarea Cupei Mondiale în 1998, a câştigat acest drept, depăşind Turcia cu doar un singur vot, după ce Italia a fost eliminată în prima rundă. Franţa a mai organizat acest turneu, anterior, în 1960 şi 1984 pe care l-a câştigat cu echipa care l-a avut căpitan pe Michel Platini, preşedintele UEFA.

The New York Times scrie că Beijingul promite imparţialitate în cazul navei sud-coreene scufundate în martie. Premierul chinez, Wen Jiabao, a promis, vineri, că ţara sa nu va proteja pe nimeni după ce va stabili cine este responsabil pentru scufundarea vasului de luptă sud-coreean.

Ria Novosti relatează astăzi despre inundaţiile din America Centrală, în urma cărora un om a murit şi două mii au fost evacuaţi. Ploile torenţiale aduse de ciclon au provocat ridicarea nivelului apei în râurile Salvador şi Nicaragua. Portivit serviciului de meteorologie american, ciclonul, a cărui epicentru se află în Oceanul Pacific, în apropiere de Mexic şi Guatemala, ar putea fi primul uragan tropical din 2010.

loading...

Lasă un comentariu