Revista presei internaţionale: 20 de militari români vor pleca în misiune în Afganistan, scrie Adevărul

Embed:

Washingtonul ar putea emite o avertizare de terorism pentru turiştii americani care vor să călătorească în Europa. The New York Times informează că Departamentul american de Stat ar putea emite astăzi o alertă prin care să ceară turiştilor americani să fie vigilenţi în timpul călătoriilor pe bătrânul continent. Măsura vine după ce serviciile secrete americane au intrat în posesia unor informaţii potrivit cărora, mai multe grupări teroriste plănuiesc atacuri în mai multe oraşe din Europa.

The Telegraph scrie că premierul britanic David Cameron are un plan radical pentru forţele armate. El a promis într-o conferinţă de presă la Londra, că va suplimenta cu elicopetere Chinook trupele britanice din Afganistan. Cameron a precizat că militarii vor fi asiguraţi cu tot ceea de ce este nevoie pentru a lupta cu talibanii.

Ria Novosti scrie că în perioada 13-27 octombrie, o echipă de arheologi polonezi vor demara săpături la locul tragediei aviatice de la Smolensk. Specialiştii vor încerca să găsească rămăşiţe ale aeronave şi indicii care să conducă la stabilirea cauzelor exacte care au dus la prăbuşirea avionului prezidenţial, în urma căruia 96 de oameni, printre care şi preşedintele Lech Kaczynski, şi-au pierdut viaţa.

Adevărul scrie că la trei zile de la moartea a doi soldaţi români în provincia Zabul, un contingent de 20 de alţi militari pleacă într-o nouă misiune în Afganistan. Soldaţii se tem că şi-ar putea găsi sfârşitul departe de casă, însă răsplata de 15.000 de euro e mai importantă, notează Adevărul.

loading...

Lasă un comentariu