Revista presei internaţionale: Un politician italian spune că este mai uşor să educi un câine, decât un rom, anunţă Corriere della Sera

O nouă declaraţie surprinzătoare vine din partea unui politician italian. "Este mai uşor să educi un câine, decât un rom", spune acesta. Declaraţia a fost făcută pe fundalul cazului celor patru copii decedaţi într-un incendiu izbucnit într-o tabără de romi din capitala italiană.

Politicianul italian a declarat că oamenii de această etnie nu vor să muncească, iar copii îi fac pentru ca să-i trimită la furat, informează publicaţia italiană Corriere della Sera. Tiziana Maiolo a criticat şi poziţia preşedintelui Italiei, care a afirmat anterior că romii trebuie să aibă locuinţe permanente. Declaraţiile intervin pe fundalul morţii a 4 copii romi, într-un incendiu la tabăra temporară în care locuiau.

CNN informează că membrul Camerei Reprezentanţilor, Gabrielle Giffords, împuşcată în cap în timpul atacului armat din Arizona, şi-a recăpătat parţial abilitatea de a vorbi. Giffords se află, în prezent, la un spital de reabilitare. Atacul armat de pe 8 ianuarie s-a soldat cu moartea a 6 persoane.

Cotidianul românesc Gândul relatează despre cazul unui pilot norvegian, care a mărturisit că a adormit involuntar la comanda avionului său. Potrivit acestuia, foarte des un pilot de linie munceşte 60 de ore pe săptămână. În urma unei anchete, s-a constatat că 2 la sută din aviatorii norvegieni recunosc că adorm frecvent în cabina de pilotaj.

Potrivit RIA-Novosti, în capitala irakiană au apărut afişe care îndeamnă cetăţenii să participe la proteste pe 25 februarie. De asemenea, apeluri la manifestaţii sunt lansate prin intermediul site-urilor de socializare şi mesajelor electronice. Oamenii ar urma să protesteze faţă de politicile guvernamentale şi situaţia foarte proastă din ţară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu