Revista presei internaţionale - vezi ce scriu principalele ziare străine

Embed:

Astăzi, presa internaţională acordă pagini întregi impactului norului de cenuşă vulcanică, ce a perturbat puternic traficul aerian în Europa, dar şi în întreaga lume.

CNN-ul anunţă că mii de zboruri au fost anulate, iar cenuşa vulcanică răspândită peste Europa a creat probleme, sâmbătă, pentru a treia zi consecutiv.

BBC-ul scrie că doar un sfert din cursele aeriene europene au fost operate sâmbătă. Peste 20 de ţări şi-au închis complet spaţiul aerian, iar cercetătorii anunţă că vulcanul este în continuare activ.

Ediţia on-line a cotidianului britanic The Telegraph anunţă astăzi că cenuşa vulcanică a început să se facă simţită în aerul respirat de cei din Regatul Unit. Aceasta creşte riscul de îmbolnăvire al persoanelor cu probleme ale aparatului respirator.

New York Times scrie că spaţiul aerian a fost închis din Irlanda şi până în Ucraina. Sâmbătă au fost anulate peste 17.000 de curse aeriene, ceea ce reprezintă cea mai mare perturbare a traficului aerian de la evenimentele din 11 septembrie 2001. Atunci toate cursele înspre şi dinspre Statele Unite au fost anulate.

Ria Novosti anunţă că două aeronave ale companiilor Lufthansa şi KLM au efectuat zboruri de test reuşite, nefiind afectate de cenuşa vulcanică.

loading...

Lasă un comentariu