Revista presei: Guvernul nigerian a anunţat 7 zile de doliu naţional

Embed:

Prima pagină a ediţiei electronice a BBC este dedicată situaţiei din Nigeria. Guvernul acestui stat a anunţat 7 zile de doliu naţional, după anunţul făcut miercuri seara despre decesul tragic al preşedintelui ţării. Potrivit BBC, preşedintele Nigeriei a murit la vârsta de 58 de ani din cauza unei boli de inimă. Revenise în ţară în februarie, după ce a făcut un curs de tratament în Arabia Saudită. Umaru Yar'Adua a ocupat funcţia de preşedinte din 2007 şi este primul şef de stat din Nigeria care a făcut o declaraţie despre veniturile sale.

O navă care aparţine piraţilor somalezi, a fost capturată ieri de forţele militare ale Franţei, potrivit RIA Novosti. Vasul maritim, împreună cu două şalupe, care serveau drept bază pentru piraţi, a fost capturat de nava militară franceză La Fayette, după ce au fost detectate de un avion militar al Suediei, în apropierea insulelor Seychelles, din Oceanul Indian.

După ce Grecia a primit un împrumut de 110 miliarde de euro, Fondul Monetar Internaţional urmăreşte situaţia economică din alte state. Potrivit Ziarului Financiar, şeful FMI din România, Jeffrey Franks, a avut ieri întrevederi cu oficiali ai Ministerului Finanţelor şi Băncii Naţionale Române. Acesta a declarat că ar dori să se asigure că România va avea politici economice viabile.

loading...

Lasă un comentariu