Revista presei: Golos Rossii scrie că inundaţiile din Brazilia fac victime

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, ameninţă Statele Unite cu un război ca cel din Vietnam, în cazul unei intervenţii militare în Libia, notează Ria Novosti.

Golos Rossii scrie că inundaţiile din Brazilia fac victime. Cel puţin 10 oameni au murit în sudul ţării, din cauza precipiţaţiilor puternice, care au dus la alunecări de teren. 60.000 de oameni au fost afectaţi de intemperii, peste 20.000 - evacuaţi, iar două persoane sunt date dispărute.

India este ţara care importă cel mai mult armament, scrie BBC. Datele aparţin Institutului Internaţional de cercetare a problemelor mondiale din Stockholm, potrivit căruia India importă 9 la sută din totalul armelor produse în lume. Pe locul doi în top s-au clasat China şi Coreea de Sud, iar pe al treilea - Pakistan.

România Liberă scrie că un vulcan din sudul Japoniei, Shinmoedake, a început să erupă, după mai multe săptămâni de inactivitate. Potrivit autorităţilor, nu este clar dacă erupţia are legătură cu seismul de vineri.

Potrivi Ria Novosti, preşedintele Venezuelei a ameninţat Statele Unite că în cazul unei intervenţii militare în Libia, acestea se vor confrunta cu un conflict armat similar celui din Vietnam, care s-a desfăşurat în anii 1964-1975. Americanii au pierdut atunci peste 60.000 de militari. Chavez a declarat că în Libia are loc un război civil, dar aceasta nu permite nimănui să intervină în forţă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu