Revista presei: Golos Rossii scrie că Egiptul votează modificarea Constituţiei

Embed:

Kârghâzstanul nu va creşte taxa de chirie pentru bazele militare ruse. Kommersant relatează că decizia a fost luată în urma discuţiilor dintre premierul rus şi cel kârghâz.

Golos Rossii scrie că un referendum naţional pentru modificarea Constiţiei din Egipt va avea loc astăzi. Publicaţia reaminteşte că noul proiect de lege va cuprinde reducerea mandatului prezidenţial de la patru la şase ani, iar cea mai înaltă funcţie în stat nu va putea fi ocupată mai mult de două mandate consecutive. La fel se propune şi introducerea unui post de vicepreşedinte.

Preşedintele Belarusiei, Aleksandr Lukaşenko, îi îndeamnă pe toţi contracandidaţii săi de la alegerile prezidenţiale din 2010 să părăsească ţara. RIA Novosti scrie că aceste declaraţii au fost făcute de liderul de la Minsk într-un discurs rostit vineri.

„Sentimentul de normalitate va reveni până la începutul verii“. Sunt afirmaţiile ambasadorului nipon la Bucreşti, Natsuo Amemiya, citat de Adevărul. Publicaţia mai notează că oficialul a transmis familiilor românilor care locuiesc în Japoania să fie liniştite.

Kârghâzstanul nu va creşte taxa de chirie pentru bazele militare ruse. Kommersant relatează că decizia a fost luată în urma discuţiilor de la întâlnirea de ieri dintre premierul rus şi cel kârghâz. În cadrul acesteia, Putin a declarat că ia în calcul acordarea unui împrumut, în valoare de 30 de milioane de dolari, Kârghâstanului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu