Revista presei: Golos Rossii notează că Japonia a cerut ajutor energetic din partea Rusiei

Embed:

Catastrofa din Japonia şi situaţia de la centrala nucleară Fukushima, unde s-a produs o explozie, sunt principalele subiecte abordate de presa internaţională.

Operatorul centralei nucleare Fukushima 1, la care s-a produs anterior o explozie, a anuţat despre problemele apărute la staţia de răcire a reactorului 3, relatează RIA-Novosti. Din cauza faptului că întreg sistemul este afectat, compania Tokyo Electric Power a anunţat pericol de o nouă deflagraţie.

România Liberă scrie că şi reactorul numărul 6 al centralei nucleare de la Fukushima a rămas fără sistemul de răcire. În acelaşi timp echipele de intervenţie au stabilizat situaţia de la reactorul numărul 1 prin pomparea de apă de mare înauntrul reactorului pentru a menţine temperatura sub control. Un oficial japonez a declarat că centrul reactorului 1 ar fi început să se topească.

Golos Rossii relatează despre faptul că Japonia cerut ajutor energetic din partea Federaţiei Ruse. Ca răspuns, Moscova a anunţat că va majora livrările de gaz lichefiat şi cărbune. Japonia ''este vecinul nostru, un vecin prietenos şi noi ar trebui să facem tot ce putem pentru a-l ajuta", a declarat premierul rus Vladimir Putin după o reuniune de urgenţă a cabinetului său.

The Guardian scrie despre problemele industriei japoneze, din urma seismului devastator. Cea de-a 3 economie a lumii s-a oprit în loc, după ce ţara a fost lovită de cea mai mare catastrofă naturală din istoria sa. Companii ca Toyota, Nissan, Sonny, Fuji, Sapporo şi-au închis numeroase fabrici pentru a evalua prejudiciul, dar şi pentru a-şi lăsa angajaţii să verifice dacă nu au rude printre victime.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu