Revista presei: Franța se teme de imigranții tunisieni

Embed:

Fraţii Islam şi Ilev Yandiev, suspectaţi de atacul terorist de pe aeroportul Domodedovo din luna ianuarie, au fost aduşi la Moscova, potrivit Ria Novosti. Cei doi au fost transportaţi cu un avion militar din Osetia de Nord, la închisoarea Lefortovo din capitala moscovită.

Franţa cere Bruxelles-ului să ia măsuri împotriva imigranţilor din Tunisia, titrează Le Figaro. Ministrul francez de interne, Claude Gueant, a trimis o scrisoare Comisiei Europene, prin care cere să fie abordată cu maximă seriozitate problema migraţiei în ţările mediteraniene. Numai de la începutul anului, peste 22 de mii de persoane au imigrat din Tunisia în Italia.

Un fragment de lut inscripţionat cu cea mai veche scriere din Europa a fost descoperit într-un sat din Grecia, potrivit Los Angeles Times. Artefactul datează de acum 3350 de ani. Arheologii spun că semnele pot oferi explicaţii despre cum erau organizate şi administrate vechile civilizaţii greceşti.

Românul ucis în Afganistan a fost identificat, scrie adevărul.ro. Conform oficialilor de la Bucureşti, este vorba despre Filaret Moţco. El avea 43 de ani şi era ofiţer de afaceri politice în cadrul misiunii Naţiunilor Unite în Afganistan. Înainte de a lucra pentru ONU, el a fost angajatul OSCE în Tadjikistan.

Premierul spaniol
, Jose Luis Rodriguez Zapatero, a anunţat că nu va candida pentru un al treilea mandat la alegerile din 2012, informează cotidianul spaniol El periodico. Guvernul socialist, condus de Zapatero din 2004, a fost nevoit să ia, începând de anul trecut, o serie de măsuri de austeritate pentru a lupta împotriva crizei economice, în condiţiile în care rata şomajului în ţară depăşeşte 20 la sută.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu