Revista presei: Fostul ministru de Interne din Republica Sârbă, condamnat la 22 de ani de închisoare

Embed:

Premierul Poloniei, Donald Tusk, nu exclude posibilitatea organizării unui referendum privind aderarea ţării la zona euro. Cotidianul Financial Times scrie că decizia vine în condiţiile în care cea mai mare parte a populaţiei se opu­ne adoptării monedei unice europene, din cauza crizei datoriilor suverane.

Producătorii de ciocolată din Belgia cred că pralinele făcute de ei ar trebui să beneficieze de aceeaşi protecţie de care se bucură şampania franţuzească sau şunca italiană. Agenţia Reuters notează că aceştia vor să înregistreze termenul de "ciocolată belgiană", pentru a-i înlătura pe rivalii din alte ţări, care comercializează acest produs cu eticheta "reţetă belgiană".

Fostul ministru de Interne din Republica Sârbă, Mico Stanişici, şi un coinculpat, au fost condamnaţi la câte 22 de ani de închisoare de Tribunalul Penal Internaţional. BBC scrie că aceştia se fac vinovaţi de implicare în crime, acte de tortură şi deportări în timpul războiului din Bosnia.

Gigantul rus Gazprom, care se confruntă cu o reducere a cererii în Europa continentală, este dispus să-şi mărească substanţial livrările către Marea Britanie. Potrivit publicaţiei Ziarul Financiar, Gazprom poate furniza acestei ţări aproximativ 40 miliarde de metri cubi de gaze naturale anual.

Secretarul general NATO a declarat că un sistem de apărare antirachetă unificat Rusia-NATO ar fi ineficient. Ria Novosti informează că observaţiile au fost făcute în timpul unei videoconferinţe Moscova-Bruxelles. Conform oficialului, Alianţa preferă varianta a două sisteme de apărare antirachetă independente.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu