Revista Presei: FMI va debloca o nouă tranşă, de 505 milioane de euro pentru România

Embed:

SUA încearcă să formeze o coaliţie împotriva preşedintelui sirian, Bashar Al Assad. Potrivit "Voice of America", Washingtonul face apel către prietenii democratici ai Siriei şi propune ca opoziţia de la Damasc să primească o sumă mai mare de bani, pentru a lupta împotriva regimului lui Bashar Al Assad.

Secretarul de stat American, Hillary Clinton, a propus Bulgariei să pună capăt dependenţei energetice faţă de Rusia, oferind serviciile SUA de aprovizionare cu energie alternativă. RIA Novosti notează că Bulgaria, care este dependentă de gazele ruseşti a mai încercat, anterior, să găsească surse alternative de energie, în special provenite din gazele de şist.

FMI va debloca o nouă tranşă de 505 milioane de euro pentru România. "Cotidianul" scrie că experţii Fondului Monetar Internaţional au ajuns la o înţelegere cu autorităţile române pentru cea de-a patra evaluare a acordului preventiv. FMI va pune la dispoziţia României o nouă sumă de bani, la sfârşitul lunii martie.

Premierul israelian, Benjamin Netnyahu, va efectua o vizită în Statele Unite, la începutul lunii martie. Jerusalem Post notează că vizita vine în contextul în care există tot mai multe speculaţii pe marginea faptului să Israelului este pregătit să lovească centralele nucleare ale Iranului. Aceeaşi sursă mai notează că, în programul vizitei, sunt incluse şi discuţiile pe marginea aderării Palestinei la ONU, ca membru cu drepturi depline.

Fostul lider egiptean, Hosni Mubarak, va fi mutat în spitalul unei închisori pentru prima dată de la arestarea sa. Associated Press notează că, în acest scop, o încăpere a instituţiei medicale va fi special amenajată în timp record, pentru fostul lider, în vârstă de 83 de ani. De la arestarea sa, din luna aprilile, Mubarak, s-a aflat în custodia unui spital din staţiunea Sharm el-Sheikh, iar mai apoi într-un spital militar de lângă Cairo.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu