Revista presei: Dominique Strauss-Kahn intenţionează să revină pe arena politică din Franţa

Embed:

Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, începe un turneu în America Latină după înăsprirea sancţiunilor Occidentului privind industria petrolieră a Iranului. În cadrul turneului, Ahmadinejad va încerca să obţină sprijin din partea liderilor de stânga din America Latină.

Problemele economice din Zona Euro se apropie şi de Africa. Avertizarea a fost emisă de şeful Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, în urma unei întrevederi cu preşedintele Africii de Sud, relatează Bloomberg. Oficialul a declarat că tendinţa de creştere economică a ţării africane ar putea fi artificială, iar criza euro s-ar putea răsfrânge şi asupra ţărilor în curs de dezvoltare.

Dominique Strauss-Kahn intenţionează să revină pe arena politică din Franţa, scrie vesti.ru. Fost director al FMI şi favorit în cursa pentru prezidenţialele din Franţa, Strauss-Kahn va întreprinde paşii necesari pentru a reveni la activitatea sa, după scandalurile sexuale în care a fost implicat. La sfârşitul acestei luni, Strauss-Kahn intenţionează să susţină o conferinţă în faţa asociaţiei tinerilor deputaţi ai Parlamentului European.

Moscova este îngrijorată de cererea privind condamnarea la moarte prin spânzurare a fostului preşedinte egiptean, Hosni Mubarak. Itar-TASS notează că Ministerul rus de Externe a cerut să fie luate în consideraţie aspectele umanitare, dar şi vârsta fostului dictator.

Serbia nu va recunoaşte niciodată independenţa Kosovo. Acesta a fost răspunsul preşedintelui Serbiei, Boris Tadici la întrebarea jurnaliţtilor, care l-au chestionat în legătură cu acest subiect, informează Novinite. Acesta a mai adăugat că nu va accepta ca aşezămintele sârbe din nordul Kosovo să fie distruse.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu