Revista presei: Dmitri Medvedev ar putea deveni noul lider al partidului "Rusia Unită"

Embed:

Liderul partidului "Rusia Unită", Vladimir Putin, spune că rezultatul obţinut este unul optim. Potrivit politicianului, acesta reflectă situaţia actuală din ţară, notează Itar TASS. 

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, ar putea deveni noul lider al partidului "Rusia Unită". Declaraţia a fost făcută de şeful administraţiei de la Kremlin, Dmitri Narîşkin, pentru un post de televiziune, scrie BBC. Rocada ar putea fi efectuată în contextul în care actualul lider al formaţiunii, Vladimir Putin, şi-a anunţat intenţia de a candida la prezidenţialele din martie 2012.

Comuniştii din Rusia nu vor face coaliţie cu formaţiunea premierului rus, afirmă prim-vicepreşedintele Comitetului Central al Partidului, Ivn Melnikov, citat de Ria Novosti. Oficialul a menţionat că o coaliţie este posibilă doar în cazul în care "Rusia Unită" va renunţa la politica sa liberală agresivă.

Cheltuielile pentru organizarea alegerilor parlamentare din acest an s-au dublat faţă de cele din 2007. Vicepreşedintele Comisiei Electorale Centrale a precizat că pentru scrutinul din 4 decembrie au fost alocate 7,1 miliarde de ruble, peste 171 de milioane de euro. Asta după ce au crescut salariile membrilor comisiilor electorale, informează Itar TASS.

Observatorii internaţionali spun că alegerile din Rusia au fost organizate profesionist, iar neregulile depistate au ţinut doar de partea tehnică a procesului de votare. Potrivit lor, aceste abateri nu pot influenţa rezultatul final al scutinului, scrie "Izvestia".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu