Revista presei despre trecerea în nefiinţă a Doamnei de Fier, Margaret Thatcher

Embed:

Trecerea în nefiinţă a fostului premier britanic este pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume. Dacă unii evocă realizările lui Margaret Thatcher, alţii au reuşit deja să atragă atenţia şi asupra deciziilor foarte dure ale Doamnei de Fier.

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, a spus că Margaret Thatcher a fost unul dintre cei mai importanţi lideri politici ai secolului 20. Potrivit oficialului, fostul premier britanic a lăsat în urma sa o moştenire preţioasă pentru actualii conducători europeni, transmite agenţia EFE.

Vestea despre moartea Doamnei de Fier nu a lăsat-o indiferentă nici pe Iulia Timoşenko, scrie Ria Novosti. Fostul premier al Ucranei spune că Margaret Thatcher a fost un adevărat model pentru ea, deoarece a demonstrat în fiecare zi cum trebuie să fie un lider politic.

Un omagiu fostului premier britanic i-a adus şi actriţa Meryl Streep, care i-a jucat rolul în controversatul film "Doamna de Fier". Actriţa se simte onorată că a avut acea ocazie şi susţine că Margaret Thatcher este demnă de respect pentru realizările sale politice, transmite BBC.

Decizia de a scufunda crucişătorul argentinian "General Belgano" în 1982, luată de fostul premier britanic, a fost probabil cea mai dubioasă din cariera sa politică. Despre aceasta notează ziarul argentininan La Nacion. Atunci, peste 300 de oameni şi-au pierdut viaţa.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu