Revista presei: Corriere de la Sera scrie că Italia a intrat în război cu drepturi depline

Embed:

Operaţiunea militară declanşată de coaliţia internaţională împotriva Libiei este astăzi, 21 martie, subiectul cheie al publicaţiilor din întreaga lume.

BBC scrie că Marea Jamahirie Arabă Libiană Populară Socialistă a cerut convocarea imediată a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre „agresiunea franco-britanico-americană”. Cererea a fost difuzată de televiziunea de stat de la Tripoli.

Le Figaro notează că forţele loiale şi susţinătorii lui Gaddafi ameninţă cu răzbunarea. Publicaţia aminteşte că liderului libian a mobilizat mai mulţi susţinători ai săi pentru a organizat un protest împotriva atacurilor lansate de Coaliţie. Mitingul de susţinătorilor dictatorului însă luat sfârşit imediat ce au căzut primele rachete.

Italia nu este doar gazdă pentru soldaţi şi tehnică militară străină, ci a intrat în război cu drepturi depline. Corriere de la Sera reaminteşte despre bazele militare italiene, care au fost puse la dispoziţia Coaliţiei, dar şi de faptul că premierul italian Silvio Berlusconi era un apropiat al liderului libian, Muanmar Gaddafi.

Miniştrii de externe ai celor 27 de state membre ale Uniunii Europene se vor reuni astăzi pentru a discuta situaţia din Libia. RIA Novosti scrie că adunarea vine după ce, sâmbătă, Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie au început bombardarea obiectelor militare şi civile din Libia. Publicaţia mai notează că oficialii urmează să mai discute şi despre dezastrul nuclear din Japonia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu