Revista presei: Consilierul economic al lui Putin a acuzat SUA că încearcă să producă un conflict militar între Rusia şi ţările din UE

Embed:

Criza din Ucraina ţine primele pagini ale publicaţiilor străine.

Consilierul economic al lui Vladimir Putin a acuzat Statele Unite că încearcă să producă un conflict militar între Rusia şi ţările europene folosindu-se de Ucraina pentru propriile sale interese economice, notează Reuters. Serghei Glaziev nu a prezentat dovezi care să îi susţină afirmaţiile, însă a insistat asupra faptului că în statul vecin este deja "război adevărat".

Iar Ministerul rus de Externe a îndemnat statele occidentale să exercite presiuni asupra autorităţilor de la Kiev pentru a opri escaladarea violenţelor şi a evita o "catastrofă naţională" în Ucraina, potrivit unui comunicat postat pe site-ul instituţiei. Diplomaţia de la Moscova a cerut din nou încetarea operaţiunii antitero.

Petro Poroşenko a purtat o discuţie telefonică cu secretarul general al Consiliului Europei. Potrivit Interfax, convorbirea a vizat activizarea grupului de experţi internaţionali pentru anchetarea utilizării forţei de către poliţişti asupra protestatarilor de pe Maidan, dar şi a tragicelor evenimente din 2 mai de la Odesa.

Între timp, Unian informează că fostul viceprim-ministru ucrainean Serghei Arbuzov a fost dat în căutare generală. El este acuzat de deturnare de fonduri publice în valoare de 120 de milioane de hrivne, echivalentul a aproximativ 140 de milioane de lei moldoveneşti.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu