Revista presei: China va folosi bacterii "mâncătoare de petrol" pentru curăţarea deversărilor, scrie Adevărul

Embed:

Autorităţile americane i-au cerut ieri seara lui David Cameron ca teroristul de la Lockerbie să fie ]ntors în închisoare. După o discuţie la Casa Albă, Barack Obama i-a cerut premierului britanic o cooperare cât mai trasparentă în acest sens.

În timpul discuţiei cu David Cameron, Barack Obama a spus că eliberarea atacatorului de la Lockerbie "l-a surprins, l-a dezamăgit şi l-a înfuriat". Daily Mail scrie că preşedintele american a cerut toate dovezile, care au îndreptăţit eliberarea lui Abdelbaset al-Megrahi în august 2009.

Deşi forţele aliate occidentale sunt îngrijorate de situaţia din Afganistan, reprezentanţii celor aproximativ 70 de state prezente la conferinţă, au sprijinit intenţia preşedintelui afgan de a prelua controlul militar până în 2014, scrie Financial Times. Talibanii nu au rămas în umbră nici ieri. Militanţii au tras cu rachete asupra aeroportului din Kabul. În aşa fel, aeronava secretarului general al ONU, Ban Ki-moon şi cea a ministrului suedez de Externe Carl Bildt, au fost direcţionate către alte aeroporturi.

RIA Novosti scrie că Belgia îşi sărbătoreşte Ziua Naţională în condiţiile unei crize politice. După rezultatele alegerilor parlamentare din 14 iunie, nu a fost format încă un nou Guvern. Deşi politicienii încearcă să formeze o coaliţie, analiştii spun că acest lucru ar putea dura până la toamnă.

Autorităţile comuniste chineze au găsit o soluţie ingenioasă, pentru a curăţa mareea neagră din Marea Galbenă. O bacterie "mâncătoare de petrol" va fi folosită pentru curăţarea deversărilor produse în urma exploziei unui oleoduct, la sfârşitul săptămânii trecute. În acest sens au fost comandate 23 de tone din respectiva bacterie.

loading...

Lasă un comentariu